Pizza Zelleitündi módra

   

Az egyik kedvenc olasz ételem a pizza. Szeretem elkészíteni is, ráadásul szénhidrátcsökkentetten a lisztekeverékemből.

Elkészítés módja

A lisztet dagasztógépbe teszem az élesztővel elmorzsolom, sóval és a fruktózzal összekeverem, majd a langyos vizet is hozzáadom. Jól kidolgozom, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatom, és tovább dagasztom. Minimum fél órát kelesztem, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Közben elkészítem a paradicsomszószt. A paradicsomot felteszem forrni, pici vizet öntök hozzá, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Összeforralom és kész.

A fokhagymás olívaolajhoz az 5 gerezd fokhagymát szép vékony szeletekre vágjuk, a 2 db friss chilit pedig karikákra és kb. 1 dl olívaolajba tesszük. Pár perc alatt mennyei csípős fokhagymás olajunk lesz.

A megkelt tésztát 20-25 dkg-os gombócokra osztjuk, majd formázzuk, kinyújtjuk, közben folyamatosan lisztezzük, hogy könnyebb legyen elérni a szép vékony kerek formát. Megkenjük a paradicsomszósszal és a mozarella sajtot is rátesszük. 220 C fokos sütőben vagy forró pizza kövön 8-10 perc alatt kisütjük. Ha kivettük, rátesszük a prosciutto sonkát, a ruccolát és meglocsoljuk a fokhagymás olívaolajjal.

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz 

-4 dl langyos víz

-4 teáskanál só

-3 dkg friss élesztő

-1 teáskanál fruktóz

-1 evőkanál olívaolaj

a paradicsomszószhoz

-1 doboz olasz darabolt paradicsom, vagy passata

-só, bors

-2 evőkanál olívaolaj

-1 csokor friss bazsalikom

a feltéthez

-mozzarella sajt

-prosciutto

-ruccola

fokhagymás chilis olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük