Gyermekkorom kedvence, drága nagyikám készítette ezt a finom mézeskalács süteményt dióval vagy mandulával a tetején.
Elkészítés módja
Kimérjük a hozzávalókat, majd tésztává gyúrjuk. Ha kicsit száraznak érezzük a tésztát, akkor tehetünk bele egy kis vizet vagy tejet. Azonnal formázható, nem kell a hűtőben egy éjszakát állnia. Ping pong labda nagyságú golyókat formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Pohár aljával mindegyiket ellapítjuk, majd mandulával vagy dióval díszítjük a tetejüket. 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-8 dkg mézhelyettesítő/méz
-10 dkg eritrit
-2 tojás
-fél csomag sütőpor
-2 evőkanál víz
-csipet fahéj
-csipet őrőlt szegfűszeg
-csipet őrőlt gyömbér
-1 citrom reszelt héja
-díszítéshez blansírozott mandula vagy dió