A sacher torta egy igazi klasszikus és számos változata létezik. Én ezt a receptemet szeretem, természetesen szénhidrátcsökkentetten és cukor hozzáadása nélkül készül.
Elkészítés módja
Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd hagyjuk kicsit lehűlni. A vajat az eritrittel és a vaníliamagokkal kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az 1 egész tojást is. A keveréknek sűrűnek, krémesnek és kétszeres térfogatúnak kell lennie. Állandó keverés közben adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét. Egy másik tálban verjük fel a tojások fehérjét egy csipet sóval. A tojáshab egymharmadát óvatosan forgassuk bele a csokoládés keverékbe, majd felváltva kanalanként adjuk hozzá a lisztet és a maradék tojáshabot. Öntsük a tésztát egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába. 170 C fokos sütőbe tesszük az alsó rácsra. A sütő ajtaját résnyire hagyjuk nyitva 15 percig, hogy ne emelkedjen meg annyira a tészta teteje és sima, lapos legyen. 15 perc után csukjuk be az ajtót és még 45 percig süssük tovább a tortát tűpróbáig. Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté és kenjük meg a cukormentes baracklekvárral. A csokoládémázhoz az étcsokoládét felolvasztjuk és hozzáadjuk a tejszínt. Szép homogén, selymes krémet kell kapnunk. Ezzel bevonjuk a tortát és kész. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és a baracklekvár átjárja az egész tortát. Tejszínhabbal tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tortához
-15 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os
-15 dkg vaj
-15 dkg eritrit
-1 vaníliarúd kikaparva
-7 tojás
-1 tojás
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
a töltelékhez
-15 dkg cukormentes baracklekvár
a csokoládémázhoz
-15 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os
-15 dkg tejszín