Sacher torta Zelleitündi módra

   

A sacher torta egy igazi klasszikus és számos változata létezik. Én ezt a receptemet szeretem, természetesen szénhidrátcsökkentetten és cukor hozzáadása nélkül készül.

Elkészítés módja

Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd hagyjuk kicsit lehűlni. A vajat az eritrittel és a vaníliamagokkal kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az 1 egész tojást is. A keveréknek sűrűnek, krémesnek és kétszeres térfogatúnak kell lennie. Állandó keverés közben adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét. Egy másik tálban verjük fel a tojások fehérjét egy csipet sóval. A tojáshab egymharmadát óvatosan forgassuk bele a csokoládés keverékbe, majd felváltva kanalanként adjuk hozzá a lisztet és a maradék tojáshabot. Öntsük a tésztát egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába. 170 C fokos sütőbe tesszük az alsó rácsra. A sütő ajtaját résnyire hagyjuk nyitva 15 percig, hogy ne emelkedjen meg annyira a tészta teteje és sima, lapos legyen. 15 perc után csukjuk be az ajtót és még 45 percig süssük tovább a tortát tűpróbáig. Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté és kenjük meg a cukormentes baracklekvárral. A csokoládémázhoz az étcsokoládét felolvasztjuk és hozzáadjuk a tejszínt. Szép homogén, selymes krémet kell kapnunk. Ezzel bevonjuk a tortát és kész. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és a baracklekvár átjárja az egész tortát. Tejszínhabbal tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tortához

-15 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os

-15 dkg vaj

-15 dkg eritrit 

-1 vaníliarúd kikaparva

-7 tojás

-1 tojás

-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

a töltelékhez

-15 dkg cukormentes baracklekvár

a csokoládémázhoz

-15 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os

-15 dkg tejszín

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük