A zuppa inglese egy mennyei Olasz desszert vaníliakrémmel, piskótával és eperrel rétegezve.
Elkészítés módja Először a piskótát készítjük el. A tojásokat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. 180 C fokra előmelegtett sütőben készre sütjük. A tejet elkeverjük egy kis eritrittel és rummal, ezzel locsoljuk majd meg a piskótát.A tejet a vanília kikapart belsejével és a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját az eritrittel és a keményítővel habosra keverjük, majd a tejet is hozzáadjukk. Sűrű puding állagúra főzzük, állandó kevergetés mellett. A tejszínt habosra verjük és hozzákeverjük a vaníliás krémhez.Ha a krém kihűlt, akkor poharakba rétegezzük. A piskótát akkora darabokra vágjuk, hogy a poharakban szépen elférjenek. Piskótával kezdjük, meglocsoljuk a tejes keverékkel, majd jöhet egy réteg krém, eper aztán megint piskóta és így tovább.Hűtőbe tesszük egy pár órára pihenni. Citromfűvel díszítjük. Bevásárlólista/hozzávalók a krémhez -5 dl tej/növényi tej -3 dkg étkezési keményítő -10 dkg eritrit -1 rúd vanília -4 tojás sárgája -2 dl tejszín/kókusztejszín -eper a rétegek közé a piskótához -5 tojás -5 evőkanál eritrit -5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -1 teáskanál szódabikarbóna -1 dl tej, eritrit, rum a piskótát meglocsolni |