Zuppa inglese Zelleitündi módra

   

A zuppa inglese egy mennyei Olasz desszert vaníliakrémmel, piskótával és eperrel rétegezve.

Elkészítés módja

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. 180 C fokra előmelegtett sütőben készre sütjük. A tejet elkeverjük egy kis eritrittel és rummal, ezzel locsoljuk majd meg a piskótát.A tejet a vanília kikapart belsejével és a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját az eritrittel és a keményítővel habosra keverjük, majd a tejet is hozzáadjukk. Sűrű puding állagúra főzzük, állandó kevergetés mellett. A tejszínt habosra verjük és hozzákeverjük a vaníliás krémhez.Ha a krém kihűlt, akkor poharakba rétegezzük. A piskótát akkora darabokra vágjuk, hogy a poharakban szépen elférjenek. Piskótával kezdjük, meglocsoljuk a tejes keverékkel, majd jöhet egy réteg krém, eper aztán megint piskóta és így tovább.Hűtőbe tesszük egy pár órára pihenni. Citromfűvel díszítjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók 

a krémhez

-5 dl tej/növényi tej
-3 dkg étkezési keményítő
-10 dkg eritrit
-1 rúd vanília
-4 tojás sárgája
-2 dl tejszín/kókusztejszín
-eper a rétegek közé 

a piskótához

-5 tojás
-5 evőkanál eritrit
-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál szódabikarbóna 

-1 dl tej, eritrit, rum a piskótát meglocsolni

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük