Számtalan recept létezik cheesecaker-e. Rengeteget kísérleteztem, sütöttem. Nekem ez lett a befutó.
Elkészítés módja Aprítógépbe tesszük a kekszet és a vajat, majd egy 24 cm-es tortaformába szórjuk, és egy pohár aljával elegyengetjük a vajas kekszmorzsát. A krémhez az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és pár perc alatt habosra keverjük. A sütőt előmelegítjük 140 C fokra. A tortaforma alját becsomagoljuk először a folpackba, majd az alufóliába és úgy tesszük vízfűrdőbe. Egy tepsibe beleállítjuk a tortaformát és forrásban lévő vizet öntünk a tepsibe úgy, hogy legalább a forma közepéig érjen a víz. A kekszréteg tetejére öntjük a krémet és kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Amikor kivesszük, még remegni fog a teteje, de ez így jó, mert ha kihűl, akkorra szilárdul meg teljesen. Legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, aztán másnap szeleteljük. Eperszósszal, áfonyaszósszal tálaljuk. A málna, áfonya vagy eperszószhoz feltessszük főni a gyümölcsöt az eritrittel és pár perc alatt beforraljuk lekvár sűrűségűre. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -15 dkg szénhidrátcsökkentett zabpelyhes keksz áfonya nélkül -5 dkg vaj a krémhez -50 dkg mascarpone -1,5 dl tejföl 20 %-os -10 dkg eritrit -2 evőkanál 1:4 édesítő -1 teáskanál vaníliakivonat ( házi készítésű, cukor nélkül) -3 egész tojás -2 tojássárga a tetejére -20 dkg málna, eper vagy áfonya -5 dkg eritrit |