Sajttorta vagyis Cheesecake Zelleitündi módra

   

Számtalan recept létezik cheesecaker-e. Rengeteget kísérleteztem, sütöttem. Nekem ez lett a befutó. 

Elkészítés módja

Aprítógépbe tesszük a kekszet és a vajat, majd egy 24 cm-es tortaformába szórjuk, és egy pohár aljával elegyengetjük a vajas kekszmorzsát. A krémhez az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és pár perc alatt habosra keverjük. A sütőt előmelegítjük 140 C fokra. A tortaforma alját becsomagoljuk először a folpackba, majd az alufóliába és úgy tesszük vízfűrdőbe. Egy tepsibe beleállítjuk a tortaformát és forrásban lévő vizet öntünk a tepsibe úgy, hogy legalább a forma közepéig érjen a víz. A kekszréteg tetejére öntjük a krémet és kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Amikor kivesszük, még remegni fog a teteje, de ez így jó, mert ha kihűl, akkorra szilárdul meg teljesen. Legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, aztán másnap szeleteljük. Eperszósszal, áfonyaszósszal tálaljuk. A málna, áfonya vagy eperszószhoz feltessszük főni a gyümölcsöt az eritrittel és pár perc alatt beforraljuk lekvár sűrűségűre. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-15 dkg szénhidrátcsökkentett zabpelyhes keksz áfonya nélkül

-5 dkg vaj a krémhez
-50 dkg mascarpone
-1,5 dl tejföl 20 %-os
-10 dkg eritrit
-2 evőkanál 1:4 édesítő
-1 teáskanál vaníliakivonat ( házi készítésű, cukor nélkül)
-3 egész tojás
-2 tojássárga a tetejére
-20 dkg málna, eper vagy áfonya
-5 dkg eritrit 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük