Érdemes eltenni cukor hozzáadása nélkül készült baracklekvárt, mivel tudjuk mit teszünk bele, és rengeteg felhasználási módja van a kész lekvárnak. Mennyei sütemények készülhetnek belőle.
Elkészítés módja A sárgabarackot megmossuk, vékonyan meghámozzuk, kivesszük a magot belőle és egy fazékba tesszük. Megmérjük ilyenkor a súlyát és ehhez képest adunk hozzá 10% édesítőszert a Stevia+eritrit keverékből. Kb két óra főzés és kevergetés után, hozzáadjuk az édesítőt és még egy picit forraljuk míg egy picit besűrűsödik, majd a pektint vagy agar agart is elkeverjük benne. Újra felforraljuk és már kész is. Üvegekbe tesszük fejre állítjuk, dunsztba tesszük, kihűtjük és kész is. Én kb. 5-6 kg kimagozott és megtisztított sárgabarackból készítem el a lekvárt. Bevásárlólista/hozzávalók -5 kg érett sárgabarack (megtisztítva kimagozva számolva) -50 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg) -2-3 teáskanál pektin vagy 2 teáskanál agar agar |