Sárgabarack lekvár Zelleitündi módra

   

Érdemes eltenni cukor hozzáadása nélkül készült baracklekvárt, mivel tudjuk mit teszünk bele, és rengeteg felhasználási módja van a kész lekvárnak. 

Elkészítés módjaA sárgabarackot megmossuk, vékonyan meghámozzuk, kivesszük a magot belőle és egy fazékba tesszük. Hozzáadjuk az édesítőt és addig forraljuk míg jól besűrűsödik, majd a pektint vagy agar agart is elkeverjük benne. Újra felforraljuk és már kész is. Üvegekbe tesszük fejre állítjuk, dunsztba tesszük, kihűtjük és kész is. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 kg érett sárgabarack (megtisztítva kimagozva számolva)
-10 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-1 teáskanál pektin vagy 2 teáskanál agar agar

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük