A sült túrótortának Németországban van nagy hagyománya, ami a Kasekuchen.
Elkészítés módja A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük az eritrittel elkevet tojást és az egészet összegyúrjuk. Kb. fél órára folpackba tekerve a hűtőbe tesszük pihenni.Addig a túrót habosra keverjük az édesítőkkel és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Majd jöhet a többi hozzávaló is, végül a felvert tojások fehérjét is óvatosan hozzákeverjük a túrókrémhez.26 cm-es kapcsos tortaformát kibéleljük a kinyújtott tésztával, úgy hogy pereme legyen, aztán a csodás, habos túrókrémet beleöntjük. 190 C fokra előmelegített sütőbe 50-60 percig sütjük. Ha nagyon elkezd barnulni a teteje, tegyünk rá egy alufoliát a vége felé. Megvárjuk míg teljesen kihűl, csak azután szeleteljük. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -12,5 dkg vaj -8 dkg eritrit -1 tojás a túrókrémhez -75 dkg túró -8 tojás szétválasztva -2,5 dl tejszín -15 dkg eritrit -3 dkg 1:4 édesítő -1-2 teáskanál vanília kivonat -1 citrom reszelt héja -2 evőkanál Zellei Tündi lisztkeverék süteményekhez |