Sült túrótorta Zelleitündi módra

A sült túrótortának Németországban van nagy hagyománya, ami a Kasekuchen. 

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük az eritrittel elkevet tojást és az egészet összegyúrjuk. Kb. fél órára folpackba tekerve a hűtőbe tesszük pihenni.Addig a túrót habosra keverjük az édesítőkkel és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Majd jöhet a többi hozzávaló is, végül a felvert tojások fehérjét is óvatosan hozzákeverjük a túrókrémhez.26 cm-es kapcsos tortaformát kibéleljük a kinyújtott tésztával, úgy hogy pereme legyen, aztán a csodás, habos túrókrémet beleöntjük. 190 C fokra előmelegített sütőbe 50-60 percig sütjük. Ha nagyon elkezd barnulni a teteje, tegyünk rá egy alufoliát a vége felé. Megvárjuk míg teljesen kihűl, csak azután szeleteljük.   

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-12,5 dkg vaj
-8 dkg eritrit
-1 tojás a túrókrémhez
-75 dkg túró
-8 tojás szétválasztva
-2,5 dl tejszín
-15 dkg eritrit
-3 dkg 1:4 édesítő
-1-2 teáskanál vanília kivonat
-1 citrom reszelt héja
-2 evőkanál Zellei Tündi lisztkeverék süteményekhez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.