Túrós almatorta Zelleitündi módra

Elkészítés módja

Először a tésztát készítjük el. 
A lisztet a keményítőt az eritritet és a vajat összemorzsoljuk, majd a tojással összegyúrjuk. 
30 percre folpackba a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben meghámozzuk az almákat, és almaszeletelővel nyolcba vágom, majd a citromot rálocsolom, hogy ne barnuljon meg. 
A túrót az összes hozzávalóval krémesre keverem.
A tésztát kinyújtom és egy pite formába helyezem, aminek az alja kivehető, ez azért fontos, hogy könnyen kiemelhessük a megsült tortát. 
Ráhelyezzük szépen sorban az almaszeleteket és ráöntjük az isteni túró tölteléket. 
190 C fokos sütőben 45 percig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
– 5 dkg étkezési keményítő
– 10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
– 1 tojás
– 5 dkg eritrit
– 7,5 dkg vaj

Bevásárlólista/hozzávalók a túrókrémhez
– 50 dkg savanykás alma
– 50 dkg házi túró
– 4 tojás
– 15 dkg eritrit
– 4 dkg étkezési keményítő
– fél citrom leve héja

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.