Ezt az isteni svéd mandulatortát készítettem el, természetesen cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja A 25 dkg mandulát az eritrit felével ledaráljuk, majd a maradék 5 dkg-ot durvára daráljuk. A tojások fehérjét az eritrit másik felével kemény habbá verjük, majd óvatosan a kétféle mandulát és a lisztkeveréket a habba forgatjuk. Két 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a mandulás masszát. 170 C fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A tortaformában hagyjuk kihűlni.Közben a tojások sárgáját a lisztkeverékkel, és az édesítőkkel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a vaníliarúd kikapart belsejét. Vízgőz felett puding állagúra főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a darabokra vágott vajat és botturmixal krémes állagúra keverjük. A tortalapot tányérra vagy tortatálra helyezzük, megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a másik tortalapot, végül kívűlről megkenjük a maradék krémmel.A szeletelt mandulát kicsit megpirítjuk és a tortára szórjuk. Jól kihűtjük, majd tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -4 tojásfehérje -10 dkg eritrit -25 dkg mandula darálva -5 dkg mandula durvára darálva -2 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez Bevásárlólista/hozzávalók a krémhez -4 tojássárga -3 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -2 dl tej -20 dkg vaj -5 dkg eritrit -2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -1 rúd vanília -5 dkg pirított szeletelt mandula |