Valentin napra készült ez a gyönyörűséges szívecskés epres pite, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten. A video róla a YouTube csatornámon itt nézhető meg.
Elkészítés módja
Először az omlós tésztát készítjük el. A lisztkeveréket az édesítőkkel a csipet sóval a reszelt citromhéjjal elkeverjük, majd a hídeg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját is, ha esetleg szükséges adjunk hozzá egy kis hídeg vízet, hogy könnyen összeálljon a tészta. Folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Közben az epreket megmossuk és felszeleteljük. A tésztát kettéosztjuk és az egyik felét, lisztezett felületen kinyújtjuk kocka formára. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a házi cukormentes eper lekvárral, majd kirakjuk az eper szeletekkel és meghintjük ízlés szerint eritrittel. A tészta másik felét is kinyújtjuk kocka formára és szívecske formával kiszúrjuk néhány helyen a tésztát. Az így kapott tésztát az eper szeletekkel kirakott tészta tetejére helyezzük és a két tésztát összenyomkodjuk. A kiszúrt szívecskéket is mellé tehetjük a tepsire, hogy azok is kisüljenek. 180 C fokon 15-20 percig sütjük. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
az omlós tésztához
-11 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidrttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-7,5 dkg hideg vaj
-1 tojás sárgája
-3 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-csipet himalája só
-pici reszelt citromhéj
-ha szükséges pár csepp hideg víz
a töltelékhez
-házi cukormentes eper lekvár
-20 dkg vékonyra szeletelt eper
-ízlés szerint eritrit