Egészséges szilvás-morzsás pite zabpehellyel, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle. A tészta kétharmadát két kisebb 10 cm-es pite formába, vagy egy nagyobb 20 cm-es pite vagy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy legyen kb. 1,5 cm-es pereme. A megmosott és negyedelt szilvákkal kirakjuk, megszórjuk az édesítővel és az őrőlt fahéjjal. A maradék tésztát összemorzsoljuk a 3 dkg zabpehellyel és a pite tetejére morzsoljuk. A lényeg hogy a teteje ne álljon össze. 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, hogy szép aranybarna legyen.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 dkg zabpehely
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál sütőpor
-csipet himalája só
-5 evőkanál kókuszolaj
-1 tojás
-a morzsához plusz 3 dkg zabpehely
a töltelékhez
-3-4 szem szilva
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 kávéskanál őrőlt fahéj