Szilvás-morzsás zabpelyhes pite Zelleitündi módra

   

Egészséges szilvás-morzsás pite zabpehellyel, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A tésztához a hozzávalókat összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle. A tészta kétharmadát két kisebb 10 cm-es pite formába, vagy egy nagyobb 20 cm-es pite vagy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy legyen kb. 1,5 cm-es pereme. A megmosott és negyedelt szilvákkal kirakjuk, megszórjuk az édesítővel és az őrőlt fahéjjal. A maradék tésztát összemorzsoljuk a 3 dkg zabpehellyel és a pite tetejére morzsoljuk. A lényeg hogy a teteje ne álljon össze. 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, hogy szép aranybarna legyen. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-2 dkg zabpehely 

-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-1 teáskanál sütőpor

-csipet himalája só 

-5 evőkanál kókuszolaj 

-1 tojás

-a morzsához plusz 3 dkg zabpehely

a töltelékhez

-3-4 szem szilva

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 kávéskanál őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük