Édesanyám születésnapjára készült ez a finom és mutatós kávé torta.
Elkészítés módja
A tésztához a tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízet, és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztkeveréket. Óvatosan elkeverjük, nehogy a tojás össeessen. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és 180 C fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejjel elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk az eritritet és sűrűre főzzük. A kész pudingot letakarjuk egy folpackkal, hogy a teteje ne száradjon ki, vagy folyamatosan robotgéppel keverjük. A tejszínt habbá verjük és a kihűlt pudinngal összekeverjük. A piskótát kettévágjuk és az alsó piskótát visszatesszük a kapcsos tortaformába majd a krém kétharmadát rásimítjuk az alsó piskótára. Jöhet a piskóta másik fele, végül a krém maradék egyharmada. Betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Szeletelés előtt meghintjük darált kávéval, amit rászitálunk. Sablon segítségével különböző mintákat készíthetünk rá.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-3 tojás
-5 evőkanál eritrit
-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1,5 evőkanál holland kakaópor
-1 teáskanál sütőpor
-5-6 evőkanál víz
a krémhez
-2 cs vaníliás pudingpor főzhető
-12 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-8 dl tej/növényi tej
-4 dl tejszín/cocomas
a tetejére darált szitált kávé