Szülinapi kávé torta Zelleitündi módra

Édesanyám születésnapjára készült ez a finom és mutatós kávé torta.

Elkészítés módja

A tésztához a tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízet, és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztkeveréket. Óvatosan elkeverjük, nehogy a tojás össeessen. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és 180 C fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejjel elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk az eritritet és sűrűre főzzük. A kész pudingot letakarjuk egy folpackkal, hogy a teteje ne száradjon ki, vagy folyamatosan robotgéppel keverjük. A tejszínt  habbá verjük és a kihűlt pudinngal összekeverjük. A piskótát kettévágjuk és az alsó piskótát visszatesszük a kapcsos tortaformába majd a krém kétharmadát rásimítjuk az alsó piskótára. Jöhet a piskóta másik fele, végül a krém maradék egyharmada. Betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Szeletelés előtt meghintjük darált kávéval, amit rászitálunk. Sablon segítségével különböző mintákat készíthetünk rá.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-3 tojás

-5 evőkanál eritrit

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1,5 evőkanál holland kakaópor

-1 teáskanál sütőpor

-5-6 evőkanál víz

a krémhez

-2 cs vaníliás pudingpor főzhető

-12 dkg eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-8 dl tej/növényi tej

-4 dl tejszín/cocomas

a tetejére darált szitált kávé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.