Toast kenyér magokkal Zelleitündi módra

   

Szendvics sütőben készíthető kenyeret készítettem, vagyis a toast kenyeret, ami ráadásul szénhidrátcsökkentett.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fruktózt a sót és végül a magvakat. A langyos vízzel jól kidolgozzuk a tésztát, majd min. 1 órát pihentetjük kelesztőtálban, vagy letakarva. Ha megkelt a kenyértésztánk, akkor egy kis lisztkeveréket szórunk a munkafelületre, majd ráborítjuk a megkelt tésztát, óvatosan átgyúrjuk és hosszúkás alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt hosszúkás formába helyezzük és 25-30 percet pihenetjük, hogy szép magasra megkeljen a kenyerünk. 220 C fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 190 C fokon még 15 percig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez
-2 dkg friss élesztő
-1 teáskanál himalája só
-1 teaskanál fruktóz
-3 dkg magkeverék pl. lenmag, napraforgómag, szezámmag 
-2,1-2,5 dl langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük