Szendvics sütőben készíthető kenyeret készítettem, vagyis a toast kenyeret, ami ráadásul szénhidrátcsökkentett.
Elkészítés módja A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fruktózt a sót és végül a magvakat. A langyos vízzel jól kidolgozzuk a tésztát, majd min. 1 órát pihentetjük kelesztőtálban, vagy letakarva. Ha megkelt a kenyértésztánk, akkor egy kis lisztkeveréket szórunk a munkafelületre, majd ráborítjuk a megkelt tésztát, óvatosan átgyúrjuk és hosszúkás alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt hosszúkás formába helyezzük és 25-30 percet pihenetjük, hogy szép magasra megkeljen a kenyerünk. 220 C fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 190 C fokon még 15 percig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük. Bevásárlólista/hozzávalók -30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez -2 dkg friss élesztő -1 teáskanál himalája só -1 teaskanál fruktóz -3 dkg magkeverék pl. lenmag, napraforgómag, szezámmag -2,1-2,5 dl langyos víz |