Tagliatelle pekándiós pestoval Zelleitündi módra

Ha valami gyorsat szeretnék, általában tésztára esik a választásom. 🙂 Ezek közül is természetesen az olasz tészta jöhet számításba. Durumlisztes tagliatelléből készült ez a roppant egyszerű, de ízekben gazdag étel. A fenyőmag helyett pekándiót használtam most a pestohoz, nem bántam meg, érdemes kipróbálni.

Elkészítés módjaA tésztát míg kifőzöm, elkészítem a pestot. Aprítógépbe teszem a bazsalikomot a pekándiót a fokhagymát, aztán az olívaolajat. Sózom, borsozom rezselt parmezánnal ízesítem. Addig aprítom, míg krémes állagú nem lesz. A tésztát egy serpenyőbe szedem és a pestoval jól átforgatom. A tálalásnál még teszek egy kis pestot és parmezánforgácsot a tésztára  

Bevásárlólista/hozzávalók 
– tagliatelle durumlisztből
– 2 nagy marék friss bazsalikom
– 1 marék pekándió
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 1,5 dl olívaolaj
– só, bors
– parmezán

– parmezán forgács a díszítéshez 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.