Friss cseresznyével készült mennyei kakaós kevert sütemény teljeskiőrlésű lisztkeverékkel.
Elkészítés módja
Az édesítőket a puha vajjal vanília kivonattal és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük, ezután a joghurtot is belekeverjük. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a kakaóport a sütőport és a sót, és alaposan összekeverjük, végül a vajas tojásos keverékhez adjuk. Szép habosra kikeverjük pár perc alatt a kakós keveréket, ha esetleg túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici joghurtot még adhatunk hozzá. 18 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és a tetejére helyezzük a cseresznye szemeket. 180 C fokos sütőben 20-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-9 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljeskiőrlésű lisztkeverék
-1,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor
-5 dkg eritrit
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 teáskanál rum
-egy csipet só
-5 dkg vaj
-1 dl joghurt
-1 tojás
-1 teáskanál sütőpor
-35 dkg magozottcseresznye