Teljeskiőrlésű kakaós cseresznyés lepény Zelleitündi módra

   

Friss cseresznyével készült mennyei kakaós kevert sütemény teljeskiőrlésű lisztkeverékkel.

Elkészítés módja

Az édesítőket a puha vajjal vanília kivonattal és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük, ezután a joghurtot is belekeverjük. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a kakaóport a sütőport és a sót, és alaposan összekeverjük, végül a vajas tojásos keverékhez adjuk. Szép habosra kikeverjük pár perc alatt a kakós keveréket, ha esetleg túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici joghurtot még adhatunk hozzá. 18 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és a tetejére helyezzük a cseresznye szemeket. 180 C fokos sütőben 20-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-9 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljeskiőrlésű lisztkeverék 

-1,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor 

-5 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 teáskanál vanília kivonat

-1 teáskanál rum

-egy csipet só

-5 dkg vaj

-1 dl joghurt

-1 tojás

-1 teáskanál sütőpor

-35 dkg magozottcseresznye

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük