Tojáslikőrös mascarponés tortácska Zelleitündi módra

Cukormentes házi tojáslikőrrel készül sütés nélkül. Húsvétra különleges desszert lehet.

Elkészítés módja

Késes robotgépben felaprítjuk a gluténmentes csokis kekszeket, (amit előtte megsütöttünk) és a cukormentes nutellát, majd a desszertgyűrűk aljára nyomkodjuk. Nyolc tortácska lesz belőle. Majd elkészítjük a krémet. A mascarponét a tojáslikőrrel és az eritrittel elkeverjük, majd a zselatin fixet is hozzáadjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is. A ropogós tészta alapra kanalazzuk a krémet és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A desszertgyűrűkből óvatosan kinyomjuk és  tálalás előtt díszítjük az isteni tojáslikőrös csokoládé tojással, árvácskával, esetleg kakaóporral. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tészta alaphoz

-25 dkg gluténmentes csokis keksz Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékből (a recept itt található)
-2 evőkanál cukormentes házi nutella a krémhez (a recept itt található)
-50 dkg mascarpone
-2,5 dl habtejszín
-2 dl házi készítésű cukormentes tojáslikőr (a recept itt található)
-5 dkg eritrit
-1,5 csomag zselatin fix 
a díszítéshez kakaópor és árvácska

Házi cukormentes tojáslikőr 

Elkészítés módja

A tejszínt felmelegítjük, a tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, közben hozzátesszük a vanília kivonatot is. Majd a meleg tejszínt szép lassan a tojásos keverékhez adjuk. A tejszínt azért melegítjük fel, hogy a tojássárgákat hőkezelje, de vigyázni kell az összekeverésnél nehogy a tojássárga kicsapódjon. Végül a Bacardi rumot a tojásos tejszínnel elkeverjük és kész. Üvegbe töltjük és jól lehűtjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-4 tojássárgája
-4 evőkanál porrá őrőlt eritrit
-4 dl tejszín
-2 teáskanál vaníliakivonat
-3 dl Bacardi rum/vodka

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük