Tojáslikőrös mascarponés tortácska Zelleitündi módra

   

Cukormentes házi tojáslikőrrel készül sütés nélkül. Húsvétra különleges desszert lehet.

Elkészítés módja

Késes robotgépben felaprítjuk az étcsokiba mártott cukormentes ostyát és a cukormentes nutellát, majd a desszertgyűrűk aljára nyomkodom. Nyolc tortácska lesz belőle. Majd elkészítjük a krémet. A mascarponét a tojáslikőrrel és az eritrittel elkeverjük, majd a zselatin fixet is hozzáadjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is. A ropogós tészta alapra kanalazzuk a krémet és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A desszertgyűrűkből óvatosan kinyomjuk és  tálalás előtt díszítjük az isteni tojáslikőrös csokoládé tojással, esetleg kakaóporral. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a téstaalaphoz

-25 dkg cukormentes csokis keksz Zellei Tündi lisztkeverékből
-2 evőkanál cukormentes házi nutella a krémhez
-50 dkg mascarpone
-2,5 dl habtejszín
-2 dl házi készítésű cukormentes tojáslikőr 
-5 dkg eritrit
-1,5 csomag zselatin fix a díszítéshezkakaópor 

Házi cukormentes tojáslikőr 

Elkészítés módja

A tejszínt felmelegítjük, a tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, közben hozzátesszük a vanília kivonatot is. Majd a meleg tejszínt szép lassan a tojásos keverékhez adjuk. A tejszínt azért melegítjük fel, hogy a tojássárgákat hőkezelje, de vigyázni kell az összekeverésnél nehogy a tojássárga kicsapódjon. Végül a Bacardi rumot a tojásos tejszínnel elkeverjük és kész. Üvegbe töltjük és jól lehűtjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-4 tojássárgája
-4 evőkanál porrá őrőlt eritrit
-4 dl tejszín
-2 teáskanál vaníliakivonat
-3 dl Bacardi rum/vodka

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük