Cukormentes házi tojáslikőrrel készül sütés nélkül. Húsvétra különleges desszert lehet.
Elkészítés módja Késes robotgépben felaprítjuk a gluténmentes csokis kekszeket, (amit előtte megsütöttünk) és a cukormentes nutellát, majd a desszertgyűrűk aljára nyomkodjuk. Nyolc tortácska lesz belőle. Majd elkészítjük a krémet. A mascarponét a tojáslikőrrel és az eritrittel elkeverjük, majd a zselatin fixet is hozzáadjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is. A ropogós tészta alapra kanalazzuk a krémet és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A desszertgyűrűkből óvatosan kinyomjuk és tálalás előtt díszítjük az isteni tojáslikőrös csokoládé tojással, árvácskával, esetleg kakaóporral. Bevásárlólista/hozzávalók a tészta alaphoz -25 dkg gluténmentes csokis keksz Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékből (a recept itt található) -2 evőkanál cukormentes házi nutella a krémhez (a recept itt található) -50 dkg mascarpone -2,5 dl habtejszín -2 dl házi készítésű cukormentes tojáslikőr (a recept itt található) -5 dkg eritrit -1,5 csomag zselatin fix a díszítéshez kakaópor és árvácska Házi cukormentes tojáslikőr Elkészítés módja A tejszínt felmelegítjük, a tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, közben hozzátesszük a vanília kivonatot is. Majd a meleg tejszínt szép lassan a tojásos keverékhez adjuk. A tejszínt azért melegítjük fel, hogy a tojássárgákat hőkezelje, de vigyázni kell az összekeverésnél nehogy a tojássárga kicsapódjon. Végül a Bacardi rumot a tojásos tejszínnel elkeverjük és kész. Üvegbe töltjük és jól lehűtjük. Bevásárlólista/hozzávalók -4 tojássárgája -4 evőkanál porrá őrőlt eritrit -4 dl tejszín -2 teáskanál vaníliakivonat -3 dl Bacardi rum/vodka |