Toszkán paradicsomleves

A paradicsomszezon közelettével a mennyei érett paradicsomokból készítsünk egy finom mediterrán paradicsomlevest, Toszkán módra. Egyszerű gyors leves, amit lehűtve is fogyaszthatunk, nagy melegben.

Toszkán paradicsomleves

Elkészítés módja

Az olívaolajon megpirítjuk a lehéjazott, kockára vágott kenyeret, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Felengedjük a paradicsomlével és a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk. Amikor felforrt a levesünk és a kenyér megszívta magát, akkor összeturmixoljuk. A tejszínt és az apróra vágott bazsalikomot hozzáadjuk és végül a reszelt parmezánt. Összeforraljuk és kész is a gyors és egészséges zöldséglevesünk.

Bevásárlólista/Hozzávalók

-2 szelet kenyér (szénhidrátcsökkentett)
-2 gerezd fokhagyma
-olívaolaj-só, bors
-1 l paszírozott paradicsom, vagy passatta
-1 csokor friss bazsalikom
-5 dkg pecorino sajt vagy parmezán
-1l zöldségleves
 -2 dl tejszín

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.