A paradicsomszezon közelettével a mennyei érett paradicsomokból készítsünk egy finom mediterrán paradicsomlevest, Toszkán módra. Egyszerű gyors leves, amit lehűtve is fogyaszthatunk, nagy melegben.
Toszkán paradicsomleves Elkészítés módja Az olívaolajon megpirítjuk a lehéjazott, kockára vágott kenyeret, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Felengedjük a paradicsomlével és a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk. Amikor felforrt a levesünk és a kenyér megszívta magát, akkor összeturmixoljuk. A tejszínt és az apróra vágott bazsalikomot hozzáadjuk és végül a reszelt parmezánt. Összeforraljuk és kész is a gyors és egészséges zöldséglevesünk. Bevásárlólista/Hozzávalók -2 szelet kenyér (szénhidrátcsökkentett) -2 gerezd fokhagyma -olívaolaj-só, bors -1 l paszírozott paradicsom, vagy passatta -1 csokor friss bazsalikom -5 dkg pecorino sajt vagy parmezán -1l zöldségleves -2 dl tejszín |