Vaníliafagylalt Zelleitündi módra

   

A vanília fagylalt lényegében egy tejszínes főzött vanília krém, amit fagyigépben készítünk el.

Elkészítés módja

A tejet felforraljuk a vaníliarúd kikapart belsejével és a vaníliarúddal, majd langyosra hűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítőkkel és a langyosra hűlt tejhez adagoljuk. A vaníliarudat eltávolítjuk. Majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet. Vigyázzunk ki nem csapódjon a tojássárgája. Teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejszínt is és fagylaltgépbe öntjük, amiben krémesre fagyasztjuk. Ha nincs fagyigépünk, akkor öntsük egy műanyag dobozba és tegyük a fagyasztóba. Óránként keverjük meg, míg teljesen ki nem fagy. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-2,5 dl tej/növényi tej
-2,5 dl tejszín/kókusztejszín vagy növényi tejszín
-4 tojás sárgája
-4 evőkanál eritrit 
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-1 vaníliarúd 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük