A vanília fagylalt lényegében egy tejszínes főzött vanília krém, amit fagyigépben készítünk el.
Elkészítés módja A tejet felforraljuk a vaníliarúd kikapart belsejével és a vaníliarúddal, majd langyosra hűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítőkkel és a langyosra hűlt tejhez adagoljuk. A vaníliarudat eltávolítjuk. Majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet. Vigyázzunk ki nem csapódjon a tojássárgája. Teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejszínt is és fagylaltgépbe öntjük, amiben krémesre fagyasztjuk. Ha nincs fagyigépünk, akkor öntsük egy műanyag dobozba és tegyük a fagyasztóba. Óránként keverjük meg, míg teljesen ki nem fagy. Bevásárlólista/hozzávalók -2,5 dl tej/növényi tej -2,5 dl tejszín/kókusztejszín vagy növényi tejszín -4 tojás sárgája -4 evőkanál eritrit -1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -1 vaníliarúd |