Az egyik kedvenc kekszem az Olasz Biscotti Abbracci, vagyis ezek a vaníliás-kakaós keksz karikák. Elkészítettem egy egészségesebb verzióját cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A csokis részhez a vajat az eritrittel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a vajas részhez adjuk. Sima tésztává gyúrjuk, ha kicsit morzsalékos lenne a tésztánk, akkor tegyünk hozzá még egy kis tejet, majd folpackba csomagoljuk és betesszük fél órára a hűtőbe. A vaníliás részhez a hozzávalókból a csokishoz hasonlóan sima tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. A pihentetés után kinyújtjuk a tésztákat lisztezett deszkán, és 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, amiket kézzel megsodrunk, úgy hogy henger alakúak legyenek. Vagy nyújtás nélkül a tésztából lecsípünk kis gombócokat és azt sodorjuk henger alakúra.A lényeg hogy 5 cm-es kis hengereket kapjunk. Majd a csokis és a vaníliás részt összeillesztjük, úgy hogy karika formát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 180 C fokos sütőbe és 12-15 perc alattk észre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
csokis rész
-12,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-6 dkg eritrit
-5 dkg vaj/bio margarin
-1 tojás sárgája
-20 ml tej/növényi tej
-1,5 dkg kakaó
-csipet só
-csipet sütőpor
-őrőlt vanília
vaníliás rész
-12,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-5 dkg eritrit
-5 dkg vaj/bio margarin
-2,5 dkg tejszín/növényi tejszín
-1,5 dkg méz/mézhelyettesítő
-csipet só
-csipet sütőpor
-őrőlt vanília