Vaníliás-kakaós kekszek Zelleitündi módra

   

Az egyik kedvenc kekszem az Olasz Biscotti Abbracci, vagyis ezek a vaníliás-kakaós keksz karikák. Elkészítettem egy egészségesebb verzióját cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A csokis részhez a vajat az eritrittel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a vajas részhez adjuk. Sima tésztává gyúrjuk, ha kicsit morzsalékos lenne a tésztánk, akkor tegyünk hozzá még egy kis tejet, majd folpackba csomagoljuk és betesszük fél órára a hűtőbe. A vaníliás részhez a hozzávalókból a csokishoz hasonlóan sima tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. A pihentetés után kinyújtjuk a tésztákat lisztezett deszkán, és 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, amiket kézzel megsodrunk, úgy hogy henger alakúak legyenek. Vagy nyújtás nélkül a tésztából lecsípünk kis gombócokat és azt sodorjuk henger alakúra.A lényeg hogy 5 cm-es kis hengereket kapjunk. Majd a csokis és a vaníliás részt összeillesztjük, úgy hogy karika formát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 180 C fokos sütőbe és 12-15 perc alattk észre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

csokis rész

-12,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-6 dkg eritrit

-5 dkg vaj/bio margarin

-1 tojás sárgája

-20 ml tej/növényi tej

-1,5 dkg kakaó

-csipet só

-csipet sütőpor

-őrőlt vanília

vaníliás rész

-12,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-5 dkg eritrit

-5 dkg vaj/bio margarin

-2,5 dkg tejszín/növényi tejszín

-1,5 dkg méz/mézhelyettesítő

-csipet só

-csipet sütőpor

-őrőlt vanília

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük