Egyszerűen nagyszerű fahéjas meggyes sütemény, ami vegán és gluténmentes.
Elkészítés módja
Kimérjük az alapanyagokat, a lisztkeveréket az összes többi száraz hozzávalóval összekevejük. Majd külön a folyékony hozzávalókat is összekeverjük, vagyis a folyékony kókuszolajat a kókusz joghurtot a növényi tejet és a többi folyékony hozzávalót. Végül a szárazanyagokhoz öntjük a folyékony hozzávalókat és szép egyneműre kikeverjük. Sütőpapírral bélelt 24X24 cm-es tepsibe simítjuk és a meggy szemeket ráhelyezzük némelyiket kissé belenyomkodjuk. Őrőlt fahéjjal majd szeletelt mandulával megszórjuk és 180C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel megszórjuk tálaláskor.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Tündi Free palacsinta, piskóta, sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-10 dkg kókuszolaj
-175 ml kókusz joghurt
-150 ml növényi tej
-7 dkg eritrit
-fél citrom reszelt héja és leve
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 cs sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-nagy csipet só
-30 dkg fagyasztott meggy
mandula szeletek és őrőlt fahéj a tetejére