Vegán gluténmentes meggyes sütemény Zelleitündi módra

Egyszerűen nagyszerű fahéjas meggyes sütemény, ami vegán és gluténmentes.

Elkészítés módja

Kimérjük az alapanyagokat, a lisztkeveréket az összes többi száraz hozzávalóval összekevejük. Majd külön a folyékony hozzávalókat is összekeverjük, vagyis a folyékony kókuszolajat a kókusz joghurtot a növényi tejet és a többi folyékony hozzávalót. Végül a szárazanyagokhoz öntjük a folyékony hozzávalókat és szép egyneműre kikeverjük. Sütőpapírral bélelt 24X24 cm-es tepsibe simítjuk és a meggy szemeket ráhelyezzük némelyiket kissé belenyomkodjuk. Őrőlt fahéjjal majd szeletelt mandulával megszórjuk és 180C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel megszórjuk tálaláskor.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Tündi Free palacsinta, piskóta, sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-10 dkg kókuszolaj

-175 ml kókusz joghurt

-150 ml növényi tej

-7 dkg eritrit

-fél citrom reszelt héja és leve

-1 teáskanál vanília kivonat

-1 cs sütőpor

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-nagy csipet só

-30 dkg fagyasztott meggy

mandula szeletek és őrőlt fahéj a tetejére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.