Vegán gluténmentes palacsinta Zelleitündi módra

Valóban létezik tojás nélkül gluténmentesen finom és esztétikus palacsinta. Minden várakozásomat felülmúlta.

Elkészítés módja

A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát  a sót az édesítőket, majd összekeverjük. Annyi növényi tejjel és szódavízzel csomómentesre keverjük, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.  Ízesítjük citromlével, citromhéjjal és egy kis vaníliával. A palacsinta tésztánk folyamatosan fog sűrűsödni, ezért mindig fel kell higítani egy kis szódavízzel és növényi tejjel fele-fele arányban. Teflon palacsinta sütőben egy kis kókuszolajon kisütjük őket. Cukormentes baracklekvárral, vagy kakaóporral tetszőlegesen megkenjük és tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Tündi Free gluténmentes palacsinta, piskóta, sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 mokkáskanál szódabikarbóna

-1 nagy csipet só

-kb. 2 dl növényi tej

– kb 1,5-2 dl szódavíz

-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-1 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-fél citrom reszelt héja és leve

-1 teáskanál vanília kivonat vagy őrlemény

– a kisütéshez kókuszolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.