Valóban létezik tojás nélkül gluténmentesen finom és esztétikus palacsinta. Minden várakozásomat felülmúlta.
Elkészítés módja
A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát a sót az édesítőket, majd összekeverjük. Annyi növényi tejjel és szódavízzel csomómentesre keverjük, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük citromlével, citromhéjjal és egy kis vaníliával. A palacsinta tésztánk folyamatosan fog sűrűsödni, ezért mindig fel kell higítani egy kis szódavízzel és növényi tejjel fele-fele arányban. Teflon palacsinta sütőben egy kis kókuszolajon kisütjük őket. Cukormentes baracklekvárral, vagy kakaóporral tetszőlegesen megkenjük és tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Tündi Free gluténmentes palacsinta, piskóta, sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
-1 nagy csipet só
-kb. 2 dl növényi tej
– kb 1,5-2 dl szódavíz
-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-1 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-fél citrom reszelt héja és leve
-1 teáskanál vanília kivonat vagy őrlemény
– a kisütéshez kókuszolaj