Tojás nélkül készült az új Tündi Free gluténmentes lisztkeverékből. Az íze és az állaga is tökéletes. Tojásérzékenyek és vegánok is fogyaszthatják.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük aztán a többi száraz hozzávalóval együtt elkeverjük. Majd kimérjük a nedves hozzávalókat is és a száraz hozzávalókkal szép simára keverjük. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos kerek torta formába simítjuk a tésztát és megmosott felszeletelt őszibarack szeletekkel kirakjuk a tetejét. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és felszeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Tündi Free gluténmentes palacsinta piskóta sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-8 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)
-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-csipet só
-1 csomag sütőpor
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
-2 evőkanál vegán tejföl
-fél citrom reszelt héja és leve
-2 dl növényi tej
-0,75 dl olívaolaj/kókuszolaj
-1 teáskanál vaníliakivonat
-3-4 db őszibarack szeletelve