Gluténmentes citromos gyümölcsös torta Zelleitündi módra

Egyszerűen mennyei ez a torta, amit a születésnapomra készítettem. Enyhén citromos, habkönnyű túrós, finom erdei gyümölcsökkel párosítva.

Elkészítés módja

A piskótához a tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan elkeverjük benne a lisztkeveréket. 22 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 170 C fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt félbe vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. A túrót az édesítőszerrrel, a citrom levével héjával és a vaníliával krémesre keverjük. A lapzselatint hídeg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és egy kanál forró vízzel elkeverjük, majd a túró krémhez adjuk és homogénné keverjük. A tejszínt habbá verjük és azt is a túrókrémhez keverjük óvatosan. A piskóta alsó részét visszatesszük a tortaformába, rásimítjuk a túrókrém felét és kirakjuk vegyesen a gyümölcsökkel. Jöhet rá a piskóta másik fele, végül a maradék túrókrémet is szépen elsimítjuk rajta.A tetejét kidíszítjük a maradék gyümölcsökkel. Hűtőbe tesszük pár órára és szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-4 tojás

-4 evőkanál Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)

-4 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes palacsinta sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

a krémhez

-25 dkg laktózmentes túró

-5 dl laktózmentes habbá verhető tejszín

-1 kávéskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat

-4 dkg Négyszer Édesebb

-fél citrom leve, héja

-40 dkg vegyes erdei gyümölcs, áfonya, szeder, málna

-2 db lapzselatin

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.