Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az élesztőt elmorzsoljuk a sót hozzáadjuk, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passatát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen háromfelé osztjuk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sülés közben. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 230 C fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, és a tetejére tesszük a vegán mozarella sajtot. Néhány friss bazsalikom levelet és félbevágott koktél paradicsomot teszünk rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 4-5 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Ráhalmozzuk a ruccolát, és jó minőségű extra szűz olívaolajjal picit meglocsoljuk. Fantasztikus ízélmény meglátjátok! 3 db pizza lesz belőle.


Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához
-35 dkg Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 dkg friss gluténmentes élesztő vagy 1 teáskanál szárított élesztő (élesztő nélkül 1 teáskanál szódabikarbóna és egy evőkanál almaecet)
–1 teáskanál himalája só
-1 evőkanál olívaolaj
-350 g langyos víz

a paradicsomszószhoz
-3 dl passata
-só, bors
-2 evőkanál olívaolaj
-1 kis csokor friss bazsalikom

 a feltéthez
-vegán mozzarella sajt
 -friss bazsalikomlevél
-koktél paradicsom
-ruccola

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.