Elkészítés módja
Először elkészítjük a ropogós réteget. A zabpelyhet a mandulával, kókuszreszelékkel, édesítővel, sóval és a lisztkeverékkel összekeverjük, majd jöhet a kókuszolaj és a víz. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűl a ropogós alj, addig elkészítjük a fagyikat. A 15 dkg mindenmentes vaníliás házi fagylaltot kikeverünk elektromos habverővel pár perc alatt, a lehűtött habbá verhető kókusztejszínnel. Krémes állagot kell kapjunk. Három részre osztjuk a fagylaltot. Az első marad vaníliás, először azt simítjuk rá a ropogós rétegre, ami a kapcsos tortaformában van. Aztán a második réteghez adunk 1,5 evőkanál kakaóport, amit elkeverünk és rásimítjuk a vaníliás rétegre. Majd végül a harmadik részhez az összetört málnát elkeverjük és az lesz a harmadik rétegünk, amit szépen elsimítunk a torta formában.
Tetszés szerint díszítjük a tetejét málnával, szederrel, áfonyával és pirított szeletelt mandulával. A mélyhűtőbe tesszük, míg a fagyik megfagynak, de az egy éjszaka még jobb. Szeletelés előtt 15-20 percre kivesszük a fagyasztóból, körbevágjuk a torta szélét és levesszük a kapcsos tortaformát, majd tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a ropogós réteghez
-8 dkg gluténmentes apró zabpehely
-3 dkg szeletelt mandula
-1 evőkanál kókuszreszelék
-2 evőkanál eritrit
-3 evőkanál kókuszolaj
-csipet só
-1 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
-1 evőkanál víz
a fagylaltokhoz
-15 dkg Zellei Tündi mindenmentes vaníliás házi fagylalt (itt vásárolható meg)
-6 dl habbá verhető kókusztejszín lehűtve
-1,5 evőkanál holland kakaópor
-10 dkg málna összetörve
a díszítéshez
-ízlés szerint málnával vagy más gyümölcsökkel díszíthejük és pirított mandula szeletekkel