Ez egy klasszikus baguette recept, amit a lisztkeverékemből készítettem.
Elkészítés módja A lisztkeveréket összemorzsoljuk az élesztővel, majd hozzátesszük a sót, végül a langyos tejet, majd a puha vajat is hozzádolgozzuk. Pár percig gyúrjuk, majd meleg helyen pihentetjük kelesztőtálban, legalább 1 óráig. Ha szépen megkelt a baguette tésztánk, akkor három egyenlő részre osztjuk, és hosszúra formázzuk, kicsit elvékonyítva a végeket, hogy szép rusztikusak legyenek. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meghintjük egy kis lisztkeverékkel a tetejüket, majd pengével jó mélyen bevágjuk hosszúkásan, többször a baguetteket. 20 percig még így is pihentetjük, majd 200 C fokos sütőben, alsó-felső sütés 25-30 perc allat ropogós, aranyló barnákra sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz (itt vásárolható meg) -10 dkg vaj -4 dl tej -3 dkg élesztő -3 teáskanál só |
One reply on “Baguette szénhidrátcsökkentetten Zelleitündi módra“