Baguette szénhidrátcsökkentetten Zelleitündi módra

   

Ez egy klasszikus baguette recept, amit a lisztkeverékemből készítettem.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket összemorzsoljuk az élesztővel, majd hozzátesszük a fruktózt, a sót, végül a langyos tejet, majd a puha vajat is hozzádolgozzuk. Pár percig gyúrjuk, majd meleg helyen pihentetjük kelesztőtálban, legalább 1 óráig. Ha szépen megkelt a baguette tésztánk, akkor három egyenlő részre osztjuk, és hosszúra formázzuk, kicsit elvékonyítva a végeket, hogy szép rusztikusak legyenek. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meghintjük egy kis lisztkeverékkel a tetejüket, majd pengével jó mélyen bevágjuk hosszúkásan, többször a baguetteket. 20 percig még így is pihentetjük, majd 200 C fokos sütőben, alsó-felső sütés 25-30 perc allat ropogós, aranyló barnákra sütjük.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-10 dkg vaj
-4 dl tej
-3 dkg élesztő
-1 teáskanál fruktóz
-3 teáskanál só

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük