Gluténmentes bagette magvakkal Zelleitündi módra
Elkészítés módja:
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a magkeveréket majd hozzáadjuk a sót és összekeverjük. A langyos vizet az olívaolajjal , almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. Ezután enyhén átgyúrjuk és cipó alakra formázzuk, és lisztezett szakalytóba tesszük. Legalább 30-40 percet pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. Ezután a tetejét bevágjuk pengével vagy éles késsel több helyen, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd 190 C fokon további 30-35 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók:
– 300g Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpehelyliszttel (itt vásárolható meg)
– 3 evőkanál magkeverék
-30g friss gluténmentes élesztő
-2 teáskanál himalája só
-1l kávéskanál szódabikarbóna
-fél kávéskanál citromsav
-1 evőkanál almaecet
-20g olívaolaj
-330 ml langyos víz