Gluténmentes rácsos cseresznyés-meggyes pite Zelleitündi módra

Omlós rácsos pite készült cseresznyével és meggyel gluténmentesen.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig elkészítjük a tölteléket. Kimagozzuk a meggyet és a cseresznyét, hozzáadjuk az édesítőszert és az őrőlt fahéjat. A tésztát két részre osztjuk egyharmad és kétharmad arányban, a nagyobb felét kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. 22 cm-es kivehető aljú pite formába helyezzük a tésztát majd jöhet rá a mennyei cseresznye és meggy beízesítve. A másik tésztát is kinyújtjuk fél cm vastagra és csíkokat vágunk belőle, amiket enyhén megsodrunk és rácsot formázva belőlük ráhelyezzük a töltelék tetejére. Megkenjük a felvert tojással, majd 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-35 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-15 dkg vaj /biomargarin

-1 db tojássárga

-4 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-2,5 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-2 evőkanál tejföl/ növényi joghurt

-1 púpos teáskanál sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-csipet só, 

-fél citrom reszelt héja

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-25 dkg magozott meggy

-25 dkg magozott cseresznye

-4-5 dkg Tündi Free Négyszer édesebb (itt vásárolható meg)

-1 teáskanál őrőlt fahéj

a tetejére a kenéshez 1 tojás sárgája

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.