Omlós rácsos pite készült cseresznyével és meggyel gluténmentesen.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig elkészítjük a tölteléket. Kimagozzuk a meggyet és a cseresznyét, hozzáadjuk az édesítőszert és az őrőlt fahéjat. A tésztát két részre osztjuk egyharmad és kétharmad arányban, a nagyobb felét kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. 22 cm-es kivehető aljú pite formába helyezzük a tésztát majd jöhet rá a mennyei cseresznye és meggy beízesítve. A másik tésztát is kinyújtjuk fél cm vastagra és csíkokat vágunk belőle, amiket enyhén megsodrunk és rácsot formázva belőlük ráhelyezzük a töltelék tetejére. Megkenjük a felvert tojással, majd 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-35 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-15 dkg vaj /biomargarin
-1 db tojássárga
-4 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-2,5 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-2 evőkanál tejföl/ növényi joghurt
-1 púpos teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só,
-fél citrom reszelt héja
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-25 dkg magozott meggy
-25 dkg magozott cseresznye
-4-5 dkg Tündi Free Négyszer édesebb (itt vásárolható meg)
-1 teáskanál őrőlt fahéj
a tetejére a kenéshez 1 tojás sárgája