Csodás cseresznyés-meggyes pite készült gluténmentesen kétféle lisztkeverékem felhasználásával.
Elkészítés módja A lisztkeverékeket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Inkább lágyabb tésztát kapjunk, mert különben nagyon morzsolódik. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét és a meggyet és hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát elosztjuk két részre, kétharmad egyharmad arányban. A nagyobbik felét a tésztának egy 20×30 cm-es formába nyomkodjuk, rátesszük a kimagozott cseresznyét és meggyet, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát a tetejére. Aztán megszórjuk szeletelt mandulával. 180 c fokos sütőben 25-35 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk. Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető szezonálisan. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg) -20 dkg Zellei Tündi gluténmetes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg) -20 dkg vaj /biomargarin -1 db tojássárga -1 egész tojás -7 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg) -2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg) -2-3 púpos evőkanál tejföl/növényi tejföl -1 teáskanál sütőpor -1 csipet szódabikarbóna -csipet só, reszelt citromhéj Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez -40 dkg magozoztt cseresznye -40 dkg magozott meggy -5 dkg Tündi Free eritrit -csipet fahéj -szeletelt mandula |