Gluténmentes meggyes-cseresznyés pite Zelleitündi módra

   

Csodás cseresznyés-meggyes pite készült gluténmentesen kétféle lisztkeverékem felhasználásával.

Elkészítés módja

A lisztkeverékeket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Inkább lágyabb tésztát kapjunk, mert különben nagyon morzsolódik. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét és a meggyet és hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát elosztjuk két részre, kétharmad egyharmad arányban. A nagyobbik felét a tésztának egy 20×30 cm-es formába nyomkodjuk, rátesszük a kimagozott cseresznyét és meggyet, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát a tetejére. Aztán megszórjuk szeletelt mandulával. 180 c fokos sütőben 25-35 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk. Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető szezonálisan. 

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 
-20 dkg Zellei Tündi gluténmetes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-20 dkg vaj /biomargarin
-1 db tojássárga
-1 egész tojás
-7 dkg eritrit 
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-2-3 púpos evőkanál tejföl/növényi tejföl
-1 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna-csipet só, reszelt citromhéj 

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-40 dkg magozoztt cseresznye
-40 dkg magozott meggy
-5 dkg eritrit 
-csipet fahéj
-szeletelt mandula 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük