Gluténmentes pite nektárinnal Zelleitündi módra

Elkészítés módja

Az eritritet az egész tojásokkal felhabosítjuk, majd jöhet az olvasztott vaj a görög joghurt a citrom leve, reszelt héja a vanília aroma és a só. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Sütőpapírral bélet 24 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát, majd a nektárinokat szép szeletekre vágjuk és kirakjuk vele a pitét. 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-8 dkg Tündi Free Eritrit 

-1 dkg Négyszeres édesítő

-11 dkg olvasztott vaj/laktózmentes vaj

-3 egész tojás

-1 teáskanál vanília aroma

-1 kisebb citrom leve és héja

-2 dl görög joghurt/növényi joghurt

-csipet só

-21 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-2 teáskanál sütőpor

-3-4 db nektárin

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.