Elkészítés módja
Az eritritet az egész tojásokkal felhabosítjuk, majd jöhet az olvasztott vaj a görög joghurt a citrom leve, reszelt héja a vanília aroma és a só. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Sütőpapírral bélet 24 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát, majd a nektárinokat szép szeletekre vágjuk és kirakjuk vele a pitét. 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-8 dkg Tündi Free Eritrit
-1 dkg Négyszeres édesítő
-11 dkg olvasztott vaj/laktózmentes vaj
-3 egész tojás
-1 teáskanál vanília aroma
-1 kisebb citrom leve és héja
-2 dl görög joghurt/növényi joghurt
-csipet só
-21 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 teáskanál sütőpor
-3-4 db nektárin