Pár hozzávalóból, gyors és nagyon finom gluténmentes túrófánk készíthető.
Elkészítés módja
A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket a csipet sót a vaníliát és a két egész tojást. Jól kikeverjük, ezután jöhet a sütőporral elkevert lisztkeverék és a reszelt citromhéj. Az egészet összegyúrjuk, és diónyi nagyságú gombócokat formálunk belőlük. 24 db lesz belőle. Forró bő olajban kisütjük, több részletben. Kicsit tovább kell sütni, ezért közepes lángon süssük. Ha kisültek papírtörlőre szedjük, aztán tálaljuk porrá őrőlt eritrittel. Cukormentes baracklekvárral vagy csokoládé esetleg vanília öntettel kínálhatjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg túró
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 egész tojás
-3 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-1 dkg négyszeres édesítő
-2 teáskanál sütőpor
-csipet só
-1 kávéskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat
-reszelt citromhéj
-olaj a sütéshez
a tálaláshoz cukormentes baracklekvár