Klasszikus linzer korongok virág formában gluténmentesen, cukor hozzáadása nélkül.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután kb. fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerinti alakúra formázzuk. 170 C fokos sütőben 7-10 perc alatt készre sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Akkor jó ha még éppen nem pirultak meg a szélei. Ha kihűlt cukormentes lekvárral megkenjük, rátesszük a tetejét és megszórjuk porrá őrőlt eritrittel.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)
-20 dkg vaj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-8 dkg eritrit por
-2 teáskanál négyszeres édesítő
-2 tojássárga
-késhegynyi szódabikarbóna
-kiskanál rum
-csipet só
-cukormentes baracklekvár