Karácsonyi gyümölcskenyér gluténmentesen Zelleitündi módra

Ha nem szeretnétek a kelt tésztával bajlódni, akkor készítsétek el Karácsonyra ezt a finom gyümölcskenyeret, ami tele van csodás finomságokkal.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat a rumot a vanília kivonatot és a reszelt narancshéjat és citromhéjat és a narancs és a citrom levét is. A pekán diót durvára aprítjuk. A száraz anyagokat kimérjük vagyis összekeverjük a lisztkeveréket a sütőport és az őrőlt fahéjat, majd a mazsolákat az összeaprított aszalt szilvát és datolyát, a pekándiót és az aprított étcsokoládét is összekeverjük. Végül az egészet a tojásos vajas keverékkel összekeverjük és szépen kikeverjük. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá még egy kis tejet. Kerek koszorú (savarin) formában kb. 18-20 cm-es, vagy kuglóf formába kanalazzuk a kész tésztát és 180 C fokon 25-30 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt megszórjuk porrá őrőlt eritrittel és szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)

-5 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)

-10 dkg puha vaj/kókuszolaj

-2 teáskanál sütőpor

-2 teáskanál őrőlt fahéj

-4 dkg pici aranymazsola

-4 dkg óriás arany mazsola

-4 dkg aszalt szilva (cukormentes)

-4 dkg aszalt datolya (cukormentes)

-3 dkg aszalt vörösáfonya (cukormentes)

-5 dkg cukormentes étcsokoládé

-1 evőkanál rum

-1 teáskanál vanília kivonat

-1 citrom reszelt héja és leve

-1 narancs reszelt héja és leve

-1-1,5 dl tej/növényi tej

-3 tojás

-7 dkg eritrit

-2 dkg négyszeres édesítő

-5 dkg durvára vágott pekán dió

a díszítéshez pekándió a tetejére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük