Ha nem szeretnétek a kelt tésztával bajlódni, akkor készítsétek el Karácsonyra ezt a finom gyümölcskenyeret, ami tele van csodás finomságokkal.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat a rumot a vanília kivonatot és a reszelt narancshéjat és citromhéjat és a narancs és a citrom levét is. A pekán diót durvára aprítjuk. A száraz anyagokat kimérjük vagyis összekeverjük a lisztkeveréket a sütőport és az őrőlt fahéjat, majd a mazsolákat az összeaprított aszalt szilvát és datolyát, a pekándiót és az aprított étcsokoládét is összekeverjük. Végül az egészet a tojásos vajas keverékkel összekeverjük és szépen kikeverjük. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá még egy kis tejet. Kerek koszorú (savarin) formában kb. 18-20 cm-es, vagy kuglóf formába kanalazzuk a kész tésztát és 180 C fokon 25-30 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt megszórjuk porrá őrőlt eritrittel és szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta sütemény és galuska lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)
-10 dkg puha vaj/kókuszolaj
-2 teáskanál sütőpor
-2 teáskanál őrőlt fahéj
-4 dkg pici aranymazsola
-4 dkg óriás arany mazsola
-4 dkg aszalt szilva (cukormentes)
-4 dkg aszalt datolya (cukormentes)
-3 dkg aszalt vörösáfonya (cukormentes)
-5 dkg cukormentes étcsokoládé
-1 evőkanál rum
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 citrom reszelt héja és leve
-1 narancs reszelt héja és leve
-1 dl tej/növényi tej
-3 tojás
-7 dkg eritrit
-2 dkg négyszeres édesítő
-5 dkg durvára vágott pekán dió
a díszítéshez pekándió a tetejére