Gluténmentes morzsás almás pite Zelleitündi módra

Oláh Zsuzsi készítette a cseresznyés-meggyes pite receptem alapján ezt a mennyei morzsás almás pitét.

Elkészítés módja

A lisztkeverékeket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Inkább lágyabb tésztát kapjunk, mert különben nagyon morzsolódik. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig az almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn és hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát elosztjuk két részre, kétharmad egyharmad arányban. A nagyobbik felét a tésztának egy 28 cm-es kerek pite formába nyomkodjuk, rátesszük a kinyomkodott lereszelt beízesített almát, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát a tetejére. Aztán megszórjuk szeletelt mandulával. 180 c fokos sütőben 25-35 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk. Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető szezonálisan. 

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)

-20 dkg Zellei Tündi gluténmetes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-20 dkg vaj /biomargarin

-1 db tojássárga

-1 egész tojás

-7 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)

-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-2-3 púpos evőkanál tejföl/növényi tejföl

-1 teáskanál sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-csipet só, reszelt citromhéj 

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-4-5 db savanykás alma

-5 dkg Tündi Free eritrit 

-csipet fahéj

-szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük