Oláh Zsuzsi készítette a cseresznyés-meggyes pite receptem alapján ezt a mennyei morzsás almás pitét.
Elkészítés módja
A lisztkeverékeket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Inkább lágyabb tésztát kapjunk, mert különben nagyon morzsolódik. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig az almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn és hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát elosztjuk két részre, kétharmad egyharmad arányban. A nagyobbik felét a tésztának egy 28 cm-es kerek pite formába nyomkodjuk, rátesszük a kinyomkodott lereszelt beízesített almát, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát a tetejére. Aztán megszórjuk szeletelt mandulával. 180 c fokos sütőben 25-35 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk. Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető szezonálisan.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
-20 dkg Zellei Tündi gluténmetes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-20 dkg vaj /biomargarin
-1 db tojássárga
-1 egész tojás
-7 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)
-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-2-3 púpos evőkanál tejföl/növényi tejföl
-1 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só, reszelt citromhéj
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-4-5 db savanykás alma
-5 dkg Tündi Free eritrit
-csipet fahéj
-szeletelt mandula