Tiramisu gluténmentesen Zelleitündi módra

Egy kis Zellei Tündi vaníliás házi fagyi még a tiramisut is feldobja.

Elkészítés módja

Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk az eritritet, majd addig keverjük míg fényes nem lesz. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, amivel szintén habosra keverjük, majd a lisztkeveréket óvatosan hozzáforgatjuk. Egy 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben 10-15 percig tűpróbáig sütjük. A krémhez a mascarponét a tejszínt az édesítőt a vaníliás házi fagylalttal pár perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel és egy kevés rummal, amarettoval ízesítjük. A fekete kávét rummal, amarettóval, édesítővel és a tejjel elkeverjük. A piskótát felvágjuk hosszúkás kisebb szeletekre, akkorára, mint a poharunk. Majd belehelyezzük a pohárba, és jól meglocsoljuk a kávés rumos tejjel, aztán jöhet rá egy sor krém. Ha fér még egy sor piskóta és krém, akkor két sorban is tehetjük. Vagy egy nagyobb tálba is elkészíthetjük. Meghintjük kakaóporral és pár órára hűtőbe tesszük pihenni, hogy a piskóta felszívja a folyadékot és a krém kicsit megszilárduljon. 

Bevásárlólista/hozzávalóka

a piskótához

-4 tojás

-4 evőkanál Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)

-4 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)

a krémhez

-25 dkg mascarpone (laktózmentes)

-3 evőkanál Zellei Tündi vaníliás házi fagylalt (itt vásárolható meg)

-1-2 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-2,5 dl tejszín (laktózmentes)

-1 evőkanál rum

-1-2 teáskanál amaretto

-2 adag espresszo kávé

-1 dl tej (laktózmentes)

-holland kakaópor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük