Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük. A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt egy kis lisztkeverékkel (természetesen a kimért mennyiségből). Közben a többi lisztkeveréket és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót a felfutatott élesztőt, majd a sót, és a tejfölben elkevert tojássárgát. Ha keménynek érezzük a tésztát nyugodtan tegyünk hozzá még tejfölt vagy tejet, mert inkább lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és kelesztőtálba tesszük kb. egy órára. Amikor megkelt, másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztánkat és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és a tojással megkenjük a tetejüket és megszórjuk reszelt sajttal. 20 percet pihentetjük és 190 C fokra előmelegített sütőben 10-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyosan a legfinomabb!
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 dkg élesztő
-0,5 dl laktózmentes tej/növényi tej
-1-2 evőkanál laktózmentes tejföl/növényi tejföl
-1 tojássárgája
-3 teáskanál hímalája só
-12,5 dkg laktózmentes tehéntúró/tofu
-14 dkg laktózmentes vaj/bio margarin
tetejére
-1 tojás
-reszelt sajt/növényi sajt