Gluténmentes szívecskés almás pite Zelleitündi módra


Gluténmentesen is mennyei, omlós almás pite készíthető, most kétféle gluténmentes lisztkeverékemből.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és lereszeljük, majd hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. A tésztából egy adagot lecsípünk, amikből a szívecskéket kiszaggatjuk. A másik nagyobb rész tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. 24X24 cm-es sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe helyezzük a tésztát majd ráhalmozzuk az almát. A maradék tésztából a szívecskéket kiszaggatjuk és a tetejére helyezzük. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-15 dkg vaj /biomargarin

-2 db tojássárga

-4 eritrit

-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-2-3 púpos evőkanál tejföl/ növényi joghurt

-2 teáskanál sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-csipet só,

-fél citrom reszelt héja

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-3 alma

-2-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.