Gluténmentesen is mennyei, omlós almás pite készíthető, most kétféle gluténmentes lisztkeverékemből.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és lereszeljük, majd hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. A tésztából egy adagot lecsípünk, amikből a szívecskéket kiszaggatjuk. A másik nagyobb rész tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. 24X24 cm-es sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe helyezzük a tésztát majd ráhalmozzuk az almát. A maradék tésztából a szívecskéket kiszaggatjuk és a tetejére helyezzük. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-15 dkg vaj /biomargarin
-2 db tojássárga
-4 eritrit
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2-3 púpos evőkanál tejföl/ növényi joghurt
-2 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só,
-fél citrom reszelt héja
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-3 alma
-2-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-őrőlt fahéj