Gluténmentes túrógombóc Zelleitündi módra

A túrógombóc az egyik gyermekkori kedvenc deszertem, egyszerű, de mégis kevesen tudják jól elkészíteni.

Elkészítés módja

A túrót áttörjük hozzákeverjük a tojásokat az édesítőt a sót, végül a zabdarát, és egyneműre keverjük. Minimum 1 órát pihentetjük, de a legideálisabb egy éjszakán át a hűtőben pihentetni. Evőkanál segítségével, nedves kézzel gombócokat formálunk, majd forró sós lobogó vízben 9-10 perc alatt készre főzzük. Közben a gluténmentes zsemlemorzsát egy kis vajon világosra pirítjuk és a kifőtt gombócokat meghempergetjük benne. A tejfölt elkeverjük az édesítővel, a vanília aromával és a túrógombócra csorgatjuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg házi túró

-2 egész tojás

-csipet só

-2 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-1 dl gluténmentes zabdara/zabkorpa

a tetejére

-10 dkg gluténmentes zsemlemorzsa ( Zellei Tündi gluténmentes kifliből, amit kiszárítottam és ledaráltam)

-vaj

-2-3 dl tejföl

-1 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolahó meg)

-1 teáskanál vanília aroma/őrlemény

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük