A túrógombóc az egyik gyermekkori kedvenc deszertem, egyszerű, de mégis kevesen tudják jól elkészíteni.
Elkészítés módja
A túrót áttörjük hozzákeverjük a tojásokat az édesítőt a sót, végül a zabdarát, és egyneműre keverjük. Minimum 1 órát pihentetjük, de a legideálisabb egy éjszakán át a hűtőben pihentetni. Evőkanál segítségével, nedves kézzel gombócokat formálunk, majd forró sós lobogó vízben 9-10 perc alatt készre főzzük. Közben a gluténmentes zsemlemorzsát egy kis vajon világosra pirítjuk és a kifőtt gombócokat meghempergetjük benne. A tejfölt elkeverjük az édesítővel, a vanília aromával és a túrógombócra csorgatjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-50 dkg házi túró
-2 egész tojás
-csipet só
-2 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-1 dl gluténmentes zabdara/zabkorpa
a tetejére
-10 dkg gluténmentes zsemlemorzsa ( Zellei Tündi gluténmentes kifliből, amit kiszárítottam és ledaráltam)
-vaj
-2-3 dl tejföl
-1 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolahó meg)
-1 teáskanál vanília aroma/őrlemény