A mákos guba gyermekkori kedvencem. Most végre elkészítettem szénhidátcsökkentetten cukor nélkül.
Elkészítés módja
A kész kifliket felkarikázzuk ujjnyi vastagra, majd sütőpapírral bélet tepsibe tesszük és 180 C fokos sütőben 3-4 perc alatt enyhén megpirítjuk. A vanília sodóhoz a tejet felforraljuk a vaníliarúd kikapart belsejével, majd a tojások sárgáját kikeverjük az édesítővel és a kávéskanálnyi lisztkeverékkel, majd apránként hozzáadagoljuk a felforralt tejet. Visszatesszük a tejes edénybe és alacsony hőmérsékleten, állandó keverés közben besűrítjük a sodót. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel különben a tojássárga kicsapódik. A kiflidarabokat poharakba tesszük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és az édesítőt, majd meglocsoljuk vele a poharakba tett kiflikarikákat. Megszórjuk az édesítővel elkevert darált mákkal. Végül a vanília sodóval jól nyakon öntjük, és már fogyaszthatjuk is.
Bevásárlólista/hozzávalók
-4 db gluténmentes kifli Zellei Tündi lisztkeverékből (a recept itt található)
-5 dl langyos tej/növényi tej
-2-3 evőkanál Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-csipet só
-20 dkg darált mák
-3-4 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
a vanília sodóhoz
-5 dl tej/növényi tej
-2 tojássárga
-2-3 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-vaníliaőrlemény vagy vaníliarúd kikapart belseje
-1 kávéskanál Zellei Tündi gluténmentes kedvencem lisztkeverék (itt vásárolható meg)