Mákos guba Zelleitündi módra

   

A mákos guba gyermekkori kedvencem. Most végre elkészítettem szénhidátcsökkentetten cukor nélkül.

Elkészítés módja

A kész kifliket felkarikázzuk ujjnyi vastagra, majd sütőpapírral bélet tepsibe tesszük és 180 C fokos sütőben 3-4 perc alatt enyhén megpirítjuk. A vanília sodóhoz a tejet felforraljuk a vaníliarúd kikapart belsejével, majd a tojások sárgáját kikeverjük az eritritollal és a kávéskanálnyi lisztkeverékkel, majd apránként hozzáadagoljuk a felforralt tejet. Visszatesszük a tejes edénybe és alacsony hőmérsékleten, állandó keverés közben besűrítjük a sodót. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel különben a tojássárga kicsapódik. A kiflidarabokat poharakba tesszük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és az eritritolt, majd meglocsoljuk vele a poharakba tett kiflikarikákat. Megszórjuk az eritritol porral elkevert darált mákkal. Végül a vanília sodóval jól nyakon öntjük, és már fogyaszthatjuk is.

Bevásárlólista/hozzávalók

-4 db szénhidrátcsökkentett kifli Zellei Tündi lisztkeverékből, vagy gluténmentes és szénhidrátcsökkentett kifli

-5 dl langyos tej/növényi tej

-2-3 evőkanál eritrit

-csipet só

-20 dkg darált mák

-7 dkg porrá őrőlt eritrit

a vanília sodóhoz

-5 dl tej/növényi tej

-2 tojássárga

-5 dkg eritrit

-vaníliaőrlemény vagy vaníliarúd kikapart belseje

-1 kávéskanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez vagy a gluténmentes lisztkeverék

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük