Málnás vaníliás csokoládé parfé torta Zelleitündi módra

   

A Zellei Tündi házi fagylaltokból mennyei parfé torta készült.

Elkészítés módja

Először elkészítjük a ropogós réteget. A zabpelyhet a mandulával, kókuszreszelékkel, édesítővel, sóval és a lisztkeverékkel összekeverjük, majd jöhet a kókuszolaj és a víz. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Amíg hűl a ropogós alj, addig elkészítjük a fagyikat.
A csoki fagyival kezdjük, a jól lehűtött tejszínt a fagyi porral elektromos habverővel szép habosra keverjük, majd rásimítjuk a ropogós rétegre. Tehetünk bele friss málna szemeket. A vaníliás fagyit ugyanúgy elkészítjük, majd rásimítjuk a csoki fagyi rétegre, amibe szintén tehetünk málnát vagy más bogyós gyümölcsöt. Tetszés szerint díszítjük a tetejét málnával, szederrel áfonyával és egy kis liofilizált aprított tőzegáfonyával. 3-4 A mélyhűtőbe tesszük, míg a fagyik megfagynak, de az egy éjszaka még jobb. Szeletelés előtt 15-20 percre kivesszük a fagyasztóból, körbevágjuk a torta szélét és levesszük a kapcsos tortaformát, majd tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a ropogós réteghez

-8 dkg gluténmentes apró zabpehely

-3 dkg szeletelt mandula

-1 evőkanál kókuszreszelék

-2 evőkanál eritrit

-3 evőkanál kókuszolaj

-csipet só

-1 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez

-1 evőkanál víz

a fagylaltokhoz

-5 dkg Zellei Tündi csokoládés házi fagylalt

-2,5 dl habbá verhető tejszín lehűtve

-5 dkg Zellei Tündi vaníliás házi fagylalt

-2,5 dl habbá verhető tejszín lehűtve

-ízlés szerint málna, áfonya, szeder

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük