A Zellei Tündi házi fagylaltokból mennyei parfé torta készült.
Elkészítés módja
Először elkészítjük a ropogós réteget. A zabpelyhet a mandulával, kókuszreszelékkel, édesítővel, sóval és a lisztkeverékkel összekeverjük, majd jöhet a kókuszolaj és a víz. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűl a ropogós alj, addig elkészítjük a fagyikat.
A csoki fagyival kezdjük, a jól lehűtött tejszínt a fagyi porral elektromos habverővel szép habosra keverjük, majd rásimítjuk a ropogós rétegre. Tehetünk bele friss málna szemeket. A vaníliás fagyit ugyanúgy elkészítjük, majd rásimítjuk a csoki fagyi rétegre, amibe szintén tehetünk málnát vagy más bogyós gyümölcsöt. Tetszés szerint díszítjük a tetejét málnával, szederrel áfonyával és egy kis liofilizált aprított tőzegáfonyával. 3-4 A mélyhűtőbe tesszük, míg a fagyik megfagynak, de az egy éjszaka még jobb. Szeletelés előtt 15-20 percre kivesszük a fagyasztóból, körbevágjuk a torta szélét és levesszük a kapcsos tortaformát, majd tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a ropogós réteghez
-8 dkg gluténmentes apró zabpehely
-3 dkg szeletelt mandula
-1 evőkanál kókuszreszelék
-2 evőkanál eritrit
-3 evőkanál kókuszolaj
-csipet só
-1 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
-1 evőkanál víz
a fagylaltokhoz
-5 dkg Zellei Tündi csokoládés házi fagylalt (itt vásárolható meg)
-2,5 dl habbá verhető tejszín lehűtve
-5 dkg Zellei Tündi vaníliás házi fagylalt (itt vásárolható meg)
-2,5 dl habbá verhető tejszín lehűtve
-ízlés szerint málna, áfonya, szeder